Soltész Miklós államtitkár Munkácson

2013.11.30 00:01 - 2013.11.30 23:23

Kárpátalján járt Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyi államtitkára november 28–29-én. Munkácson tett látogatása során találkozott a Kárpátaljai Magyar Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének vezetőivel: Szvirida János elnökkel és Boruzs Béla ügyvezető alelnökkel.

A Munkácsi Magyar Nyugdíjasklub helyiségében (amely a Szövetség székhelye is) tájékoztató jellegű megbeszélésen többek között szóba került a kárpátaljai nyugdíjasok helyzete, a pályázati lehetőségek (az anyaország felé), a magyarországi médiák közömbössége a kárpátaljai magyarság iránt.

A Szövetség vezetői elmondták, hogy a hivatalos bejegyeztetés körüli herce-hurca és az anyagi nehézségek miatt a KMNySzSz nem tud együttműködési szerződést kötni a Szimfónia Nyugdíjas Egyesülettel sem, akik pedig hathatós segítséget nyújtottak a Szövetség megalakulásának előkészítésében.

Soltész Miklós államtitkár úr átérezve a kialakult helyzetet, ígéretet tett arra, hogy mindent megtesz ügyük támogatása érdekében.

Jó hírnek számít, hogy a minisztérium tervei szerint a jövő évi nyugdíjas "Ki mit tud?" felölelné a Kárpát-medencét és az államtitkár úr elképzelése szerint a döntőt Munkácson szerveznék meg.

A megbeszélésre mindvégig a nyitottság, a jó hangulat és az együttműködés keresése volt a jellemző.

Nagy várakozással tekintünk az ígéretes folytatás felé!

Szvirida János 
a KMNySzSz elnöke